Activiteiten

Als je hoofd het niet meer weet, laat je handen het dan doen
Vanaf 1995 geef ik schilderles in mijn atelier en op andere locaties. De begeleiding is individueel. De opdrachten worden ondersteund door muziek of poëzie. Ik geef veel aandacht aan de waarneming en bewustwording, vooral aan het genieten van het schilderen. De materialen zijn divers, zoals acrylverf, pastel, krijt, gouache, inkt, linnen en papier. De technieken zoals vorm, lijn, kleur en contrast worden behandeld.
Mijn cursus heet niet voor niets: Verbeelding is het oog van de ziel

Schildercursus in mijn atelier aan de Rakkerstraat  seizoen 2017-2018.
De schildercursus voor volwassenen start op 12 en 13 oktober en wordt gegeven op donderdag en vrijdag. 
Voor meer informatie: beppielotterman@kpnmail.nl

Schilderen met mensen met dementie
Sinds 2000 schilder ik in verschillende zorgcentra en bij Armslag met ouderen, ook met mensen met een dementie. Mijn ervaring is dat de ouder wordende mens vaak verborgen talenten heeft. Zij maken bijzondere schilderwerken en kunnen hiermee op een heel andere wijze communiceren met hun omgeving. Regelmatig organiseer ik in samenwerking met Armslag een tentoonstelling.
Mijn methode van werken is te zien op de DVD Zeeën van kleur.
Deze is te zien op mijn site onder DVD en te bestellen via mijn e-mailadres.

Nieuws
Bijzondere rondleiding - 11 mei 2017

Donderdag 11 mei (9.30-11:30 uur) organiseren beeldend kunstenaar Beppie Lotterman, Ons Welzijn en Museum Jan Cunen een rondleiding voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Hiervoor willen we u graag uitnodigen.

Het is geïnspireerd op het Meet Me at MoMa-programma van Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Inmiddels is dit concept overgenomen door Nederlandse musea. April 2013 zijn het Stedelijk Museum in Amsterdam begonnen met ‘Onvergetelijk Stedelijk’ en het Van Abbemuseum in Eindhoven met ‘Onvergetelijk Van Abbe’.

In navolging van deze musea vindt in Museum Jan Cunen deze rondleiding voor de 5e keer plaats. Deze rondleiding is een van een terugkerend aanbod. Wij beogen met deze rondleiding bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de persoon met Alzheimer/dementie. Hij/zij de mogelijkheid krijgt zich - ten overstaande van kunstwerken - te uiten. Ook willen wij bijdragen aan de vertrouwensband tussen ‘patiënt’ en mantelzorger.

De groep die naar Museum Jan Cunen komt zijn cursisten van de ‘Armslag’ schildersgroep. Deze groep heeft deelgenomen en/of neemt deel aan een activiteit voor mensen met dementie of een ander ‘hoofdprobleem’. Ervaring met tekenen of schilderen is niet nodig, tijdens de activiteit staat veiligheid, ontmoeting en de mogelijkheid om te uiten centraal. Deze activiteit wordt begeleid door beeldend kunstenaar Beppie Lotterman en Rigom Ouderenwerk consulenten Eef Rubbens en vindt plaats in ontmoetingscentrum ‘de Binnenstad’ te Oss.


Bezoek aan het atelier alleen mogelijk op afspraak.

Zie ook: www.beppielotterman.exto.nl

https://www.youtube.com/watch?v=axO1kBNcxKw&feature=youtube_gdata